Európai Regionális Fejlesztési Alap
Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése

A kedvezményezett neve: EuroCable Magyarország Kft.
A projekt azonosító száma: GINOP 3.4.1-15-2016-00205
A projekt várható befejezési dátuma: 2018. 12. 31.

A beruházás összköltségvetése: 591,62 millió Ft
Támogatás összege: 366,8 millió Ft
Támogatás mértéke: 62%

Az EuroCable Magyarország Kft. 2016-ban elnyerte a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 pályázatát a Hajdúhadház járás Szupergyors Internet (SZIP) hálózat kiépítésére vonatkozóan. A fejlesztés eredményeként a mintegy 591,62 millió forint összköltségű infrastrukturális beruházás során a hajdúhadházi járásban megépül a legkorszerűbb optikai (üvegszálas) távközlési hálózat.

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint 366,8 millió forint vissza nem térítendő támogatással a járásban megépül a legkorszerűbb GPON hálózat, melynek segítségével minimum 30 Mbps sebességű (vagy akár 1 Gbps) internetkapcsolat valósul meg VoIP telefon, kábel TV, IPTV szolgáltatások bevezetésének lehetőségével egyetemben. A megvalósuló optikai hálózat – kapcsolódva az MVM NET Zrt. országos távközlési gerinchálózatához – látja el a lakosság mellett az állami költségvetésű szerveket és közcélú intézményeket is.

A hálózat tervezése 2016-ban kezdődött, 2017. őszén a járás három települése közül Tégláson a hálózatépítési munkálatok a vége felé közelednek, míg a másik két településen az építési engedélyek birtokában a kivitelezés hamarosan megkezdődhet.

A fejlesztés a hajdúhadházi járás három településén (Hajdúhadház, Téglás, Bocskaikert) valósul meg, a fejlesztés alapvető célja, hogy a támogatott beruházás keretében a még el nem ért településekig épüljön ki az optikai körzethálózat bekapcsolva a térséget Magyarország információs keringésébe.

További információ kérhető:
Harsányi Réka, ügyfélszolgálati vezető
office@eurocable.hu